Werkzaamheden Alexanderstraat

In opdracht van de gemeente Den Haag worden in de periode van 31 augustus 2020 tot juni 2021 de Willemsparkbrug, riolering, tramlijn 1 en het omliggende straatwerk vernieuwd. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid van ons kantoor.

Parkeren
Ondanks de werkzaamheden zal ons eigen parkeerterrein aan de Alexanderstraat 2 bereikbaar blijven via bouwwegen in het werk. Bij de ingang van het werkgebied staat een poortwachter die u doorlaat wanneer u aangeeft dat u bestemmingsverkeer bent. Ook kan hij uw eventuele vragen over de werkzaamheden beantwoorden. Houd er rekening mee dat u het werkgebied moet betreden vanaf de Javastraat. Het is ontoegankelijk vanaf de Laan van Meerdervoort.

Openbaar vervoer
In verband met de werkzaamheden aan de tramsporen en -haltes zal ook onze bereikbaarheid via het openbaar vervoer veranderen. In de periode van 31 augustus 2020 tot 21 februari 2021 rijdt tramlijn 1 niet. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangende bussen. Omdat doorgaand verkeer tussen Plein 1813 en de Mauritskade gedurende de gehele periode gestremd is zullen buslijnen 22, 24 en 28 tot juni 2021 een alternatieve route volgen. De actuele busroutes en vertrektijden kunt u bekijken .

Actuele werkzaamheden
Momenteel wordt er gewerkt aan fase 1 van de werkzaamheden. Dit zal duren van 31 augustus 2020 tot en met 11 oktober 2020. Als gevolg hiervan is de Alexanderstraat afgesloten vanaf de kruising met de Javastraat tot aan de Mauritskade. De lokale omleidingsroute loopt via de Zeestraat en de Anna Paulownastraat. De situatie is geïllustreerd op de onderstaande kaart. Alle fases van de werkzaamheden kunt u inzien via .