Curatoren Marc Udink en Bas Ebels bereiken tweede doorstart

Eind januari zijn een aantal vennootschappen van het Go Green concern failliet verklaard. Het Go Green concern bestaat uit grofweg twee takken: een B2B tak (GreenMo) en een B2C tak (Go Sharing). De B2B tak levert (bezorg)e-bikes en e-scooters aan o.a. Thuisbezorgd, Domino´s en Getir. De B2C tak verzorgt deelscooters in de grote steden. Beide takken opereren in binnen- en buitenland.

Onlangs bereikten de curatoren al een doorstart voor de B2B tak.

Op 23 februari jl. hebben de curatoren (in hoedanigheid van bewindvoerder) ook een deal bereikt voor GoSharing, de B2C tak. De aandelen in GoSharing zijn overgenomen door de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij deze deal is een unieke situatie bewerkstelligd. Aan GoSharing was namelijk voorlopige surseance van betaling verleend. Normaliter eindigt dat in faillissement (het wordt niet voor niets de voorbode van faillissement genoemd), maar niet hier. Dankzij de getroffen deal, waarbij volledig perspectief is gecreëerd voor de schuldeisers van Go Sharing, is de surseance ingetrokken. Op termijn kunnen deze schuldeisers naar waarschijnlijk volledig worden voldaan. Daarnaast ontstaat ook perspectief voor de schuldeisers van de failliete moedervennootschap van GoSharing. Ook deze zullen naar verwachting een uitdeling ontvangen.

Hieronder leest u het persbericht over de overname. Lees het artikel op FD.nl.

 

Persbericht:

GO Sharing terug na overname door deelvervoerder BinBin

Deelvoertuigen volgende week weer te gebruiken met bestaande tegoed

Nieuwegein, 23 februari 2023 – De deelvoertuigen van GO Sharing zijn vanaf volgende week weer te gebruiken. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat het is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig.

Met de nieuwe partners achter zich zal GO Sharing de komende week de elektrische deelscooters en -fietsen weer gaan aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur en met dezelfde deelvoertuigen. Daarbij blijven alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft geldig. Ook wordt door de overname de surseance van betaling opgeheven en worden alle schuldeisers op korte termijn betaald.

Grootste Europese aanbieder van deelvervoer
BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije en biedt meer dan 25.000 deelsteps aan ruim 3 miljoen gebruikers in verschillende Oost-Europese landen. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer.

Met de overname van GO Sharing breidt het Turkse bedrijf zijn activiteiten uit naar West-Europa en zet het een grote stap in de ambitie om de grootste aanbieder van multimodaal deelvervoer van Europa te worden.

“Het pionieren in elektrisch deelvervoer heeft zijn ups en downs laten zien, waarbij we nu weer in een stijgende lijn in onze missie zitten: elektrisch deelvervoer voor iedereen. We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren en we kijken uit om onder de vleugels van het ervaren BinBin de Europese vervoersuitdaging aan te pakken. In Nederland gaan we verder waar we zijn gebleven. We willen onze gebruikers bedanken voor hun geduld en vertrouwen de afgelopen periode,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing.

“De curatoren zijn tevreden met deze verkoop aan BinBin. GO Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen,” zegt curator Marc Udink.